Möhrenkuchen / Havuçlu Kek

Merhabalar ve İyi Haftalar Arkadaşlar,

Cumartesi günü misafirlerimiz için severek hazırladığım havuçlu kekimin tarifini sizlerle paylaşıyorum bugün..

Havuçlu Kek

Malzemeler
3 yumurta (telle çırpılıp bekletilir.)
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
100 gr şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
minicik tuz
2 yemek kaşığı maple şurup (siz kullanmasanız da olur)
1 çay bardağı h.cevizi (benimki Amerika'dan)
1/2 su bardağı tuzla kavrulmuş ceviz
100 gr likapa (yoksa kuş üzümü kullanınız)
1,5 su bardağı ince rende yapılmış havuç
1 çay bardağı damla çikolata (karamelli-Amerika'dan)
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat

Havuçlu Kek
Hazırlanışı

H.cevizi,ceviz,havuç,likapa(kuş üzümü),çikolata bir kabın içersine konulur.

Şeker,vanilya,tuz,yağ,maple şurup iyice çırpılır.

Yumurtalar eklenip mikserle 3-4 dk çırpılır.

Un,karbonat elenip eklenip çırpılır.

Son olarak cevizli-havuçlu karışım eklenip spatula ile iyice karıştırılır.

Kelepçeli kalıp yağlanır,tabanına yağlı kağıt serilip karışım içersine dökülür.

Masaya 1-2-3 defa vurulup önceden ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.

Pişip pişmediği kürdan yardımı ile kontrol edilir.

Kek piştikten sonra telin üzerinde havalandırılır.
Havuçlu Kek

Kreması

450 gr labne
80 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü

Hepsi mikserle çırpılıp kekin üzerine sürülür.
Tepesi dilediğiniz şekilde süslenir.

Not:Kremasına 1 paket pişmeyen (sahne vanillin)vanilya çırpıp eklemiştim.Sizler
direk krema için verilen malzemeleri çırpıp ekleyebilirsiniz.
Havuçlu Kek

Afiyet olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler