- 1 kg buğday
- 5 su bardağı fasulye
- 5 su bardağı nohut
- 1 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı küçük küçük kesilmiş kuru kayısı
- Şeker (ağız tadınıza göre)
- 1 fiske tuz
Bir gece önceden iyice ayıklayıp ova ova yıkadığım buğdayı düdüklümde haşladım.Yine bir gece önce fasulye ve nohutumu da haşlayıp hazır ettim.Ertesi sabah koca tencereme boşalttığım buğdayımı sıcak su ile biraz açtım.İçerisine nohutu,fasulyeyi ve pirinci ekledim.Sütümü ilave ettikten sonra kaynamaya bıraktım.Ben aşureyi ne kalıp şeklinde çok katı ne de çok sulu sevmiyorum.Zaten pişerken biraz sulu gibi gözüksede kaselere boşalttıktan sonra soğuyunca biraz daha koyulaşıyor.
Aşure kaynarken üzümleri ve kayısıyı da koyarak iyice dipten karıştırdım.En son şekerini verip kaselere boşalttım.Şeker ölçüsü vermedim.Çünkü herkesin tatlıdan anladığı farklıdır.Kimi tatlıyı çok tatlı kimi daha az tatlı sever.
En son üzerini dövülmüş ceviz ve fındık,tarçın çok küçük kesilmiş kayısı,kuru incir,nar kuş üzümü ile süsledim.
Afiyet olsun,yiyene şifa olsun can olsun inşallah Herkese 2010 yılının şu son haftasında güzellikler ve iyilikler diliyorum.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın.......................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder