Tarifimiz portakal kokulu bir kurabiye.İçinde fazla yağ yok o nedenle çok da hafif en güzel yanı da elinize aldığınızda mis gibi kokan portakal.Kapalı bir kapta saklarsanız uzun bir süre de tazeliğini koruyor.Tarif hemen aşağıda
Malzemeler
- 60 gr kadar margarin
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1paket vanilya
- 1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş suyu sıkılmış)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 veya 4 su bardağı un
- biraz irice dövülmüş ceviz
- biraz da kuş üzümü
Yapılışı
Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin,pudra şekeri ve sıvıyağ mixerle çırpılır.İçine yumurta ilave edilip çıpmaya devam edilir.Daha sonra diğer tüm malzemeler ilave edilip unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur şeklinde yoğurulur.
İstediğiniz şekli verip 170 derecede ısıttığınız fırında çok karartmadan pişirilir.Ben kekeevinde gördüğüm bu tarifde şekli verdikten sonra üzerlerine biraz da toz şeker serpiştirdim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder