Güneydoğu mutfağına özgü Muhammara--
Malzemeleri-- 4 kişilik bir paket peksimet, bir kase tatlı kırmızı toz biber, bir kase dövülmüş ceviz içi, bir buçuk su bardağı zeytinyağı, b,r buçuk su bardağı su, yarım tatlı kaşığı yenibahar, yarım çorba kaşığı kimyon, bir adet limon, 3 diş sarımsak, bir çorba kaşığı nar ekşisi, tuz.
Muhammaranın yapılışı--
Peksimet ve ceviz içlerini blendırdan geçirip derince bir kaba alalım üzerine toz biberi ilave ederek iyice karıştıralım.Sonra,Zeytinyağını,suyu,limon suyunu,kimyonu,yenibaharı,dövülmüş sarımsakları,nar ekşisini ve tuzunu ekleyerekharmanlıyalım. Servis tabağana alarak üzerini zeytin ve ceviz ile süsliyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder