Malzemeler
Pandispanya için:
3 sayı yumurta
1 çay bardağı asıl şeker
1 kez bardağı un
Yarım paket rölyef tozu
1 paket vanilya
Krema için:
2 ab bardağı süt
3 sayı yumurta sarısı
2 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığs nişasta
80 gr eritilmiş beyaz çikolata
2 tane muz
2 çorba kaşığı damla çikolata
3 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:
200 gr beyaz çikolata fildişi kuvertür yeğleme edin
İnce çizgiler uğruna bitter çikolata yahut hazır çikolata sosu
Muzlu Cevizli Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi:
Pandispanya ayrılmış tamlık malzemeyi bir terbiyeye alın. Mikserle 5-6 an büyüklüğünde çırpın. 16-18 cm çapında kelepçeli sadece kek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın. başlarken ısıtılmış 170 basamak fırında 35 dakika pişirin. Soğuyana miktarda kalıpta bekletin.
Krema için, sütü eş tencereye alıp yumurta sarılarını, kök şeker, şan okunuşu nişasta ekleyip sürekli karıştırın. Koyulaşana derecede pişirin. Ocaktan indirip içine eritilmiş beyaz çikolatayı ekleme edin okunuşu karıştırarak soğutun.
Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve enine 3 parçaya kesin. Alt parçasını servis tabağına alıp sütle hafifçe ıslatın. hakkında benzer kat krema yayıp felç çikolata ve ceviz serpiştirin, ayrıntılı kesilmiş muz dilimlerini yerleştirin. Pandispanyanın ikinci katını kapatıp işlemi tekrarlayın. mütebaki krema ile pastanın üzerini okunuşu çevresini kaplayın. Beyaz çikolatayı ancak bıçak yardımı ile kazıyın okunuşu elde ettiğiniz parçaları pastanın üzerine, yanlarına kaplayın. Buzdolabında 2 vakit kadar soğuttuktan sonra üzerini eritilmiş ince çikolata çizgileri ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder