Bu aralar her pişirdiğim kek olay oluyor adeta..Ya yiyenler uzun zamandan beri kek yemediklerinden,ya da keke olan bir özlem olduğundan olsa gerek ki,keklerim dillerde..Kimileri direk şu kekinden istiyoruz diyorlar,kimileri şu keki yap akşam uğrayıp alacağım diyor,kimileri de kalıbı tarif edip,yapıp dükkana gönderirmisin diyorlar..Bu aralar mutfağımızda yogun kek yapımları devam etmektedir..Yaptığım kekler ücretli değildir kesinlikle..Dün gece iş çıkışı eve gidip 3 tane kek pişirdim..Gecenin bir yarısı binaya yayılan kek kokuları da cabası..Sonuç:eş dost memnuniyetliği..))Bu keki de iş yerine yapıp getirmiştim..Her yaptığım kekin fotoğrafını unutkanlığımdan çekemiyorum..Ne kötü fenayım ben..))
Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
4-5 damla vanilya esansı
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı irmik
1 su bardağına yakın yoğurt suyu (yoğurt kabındaki suyu kullandım)
2 yemek kaşığı yoğurt tepeleme
2 su bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu
İçi için
2 adet küçük boy elma
tarçın
Tepesi için pudra şekeri
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,vanilya,tuz köpük olana dek çırpılır.Arkasından sırası ile tüm malzemeler eklenip çırpılıp bırakılır.Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür.
Elmaların kabukları soyulup rendelenip tarçınla karıştırılıp hamurun üzerine düzgünce yayılır.Kenarlarına yapışmamasına da özenle dikkat edilir.
Masaya 1-2-3 defa vurulup ısınmış fırında yaklaşık 30 dk kadar pişirilir.
Kek piştikten sonra tel üzerine alınıp, havalandırılıp, soğutulduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder