Bu yemek, genellikle ayrı bir kasede restoranlarda servis yapılır.Popüler bir Japon yemeğidir. Oyako anne ve çocuk, bu nedenle ana maddeler, tavuk ve yumurta demektir.
Malzemeler:
1 çorba kaşığı bitkisel yağ
3 / 4 derisiz, kemiksiz tavuk göğsü yarısı şeritler halinde kesilmiş
1 / 2 soğan, ince dilimlenmiş
1 su bardağı tavuk suyu
6 kurutulmuş shiitake mantar, yumuşayıncaya kadar ıslatılır, sonra şeritler halinde dilimlenmiş
1 adet havuç, jülyen (ince çubuklar) kesilmiş
2 yemek kaşığı beyaz şeker
4 yemek kaşığı soya sosu
1 / 2 çay kaşığı tuz
1 / 2 fincan yeşil soğan kıyılmış
5 yumurta, çırpılmış
Hazırlanışı:
Orta ateşte büyük bir tavada yağda Tavuk ve soğan, 5 ila 7 dakika pişene kadar sote edin.
Mümkün olduğunca fazla sıvı olarak boşaltın.
Tavuk suyu karıştırın ve 2 dakika pişirin. Mantar ve havucu ekleyin ve şeker, soya sosu ve tuzu karıştırarak birkaç dakika kaynamaya bırakılır. 3 dakika daha pişirin. Yavaşça karıştırarak, yeşil soğan yarısında serpin. Dövülmüş yumurta tavuk karışımı üzerine dökün ve yaklaşık 10 dakika, yumurtalar pişene kadar pişirin. Japon yapışkan pilav üzerinde servis yapın.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder