Merhabalar :))
Kar yağışlı ve de soğuk bir akşamdan sımsıcacık merhabalar:))
Sevgili Muhterem Ablacığımda Papatya Ekmeği görünce dedim ki bende yayınlayayım ben de papatya ekmeğimii:))
Şöyle fırından yeni çıkmış sımsıcacık bir ekmek hayal edin...
Ne kadar güzel olur kokusunu içine çekmek..
Elleriniz yana yana parçalara bölmekk tereyağlayıp bir de tuzlamak:)) Offff:))
Kış günlerinde köyü sırf bu yüzden seviyorum...
Kapı önünde odunlar yığılı, alıp alıp yakıyoruz..
Lapa lapa kar yağıyor,bizim kuzinemiz yanıyor..
Çıtırtılarını dinliyoruz.. Bizim mutfağımız oturma odası gibidir koltuk takımı var içinde, hep orada oturuyoruz.. Ekmekler, yemekler, çorbalar pişiriyoruz..
Kış günleri daha bir güzel geçiyor köyde.. Pek seviyoruz..
İşte ekmeğimde öyle soğuk ama kar yağmayan bir günde yapılmış arşivde yayınlanmayı bekliyordu.. Gün bugündür...
Bu ekmeğim Cankuşuma hediyem olsun bu arada:)) Öpüyorum can kuşumm:))
Herkese mutlu haftasonları diliyorumm..
Malzemeler:
1 kg. un
2 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığınca ılık su
Üzeri için:
1 çay kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Un yoğurma kabına elenip, tuz ile iyice harmanlanır..
Ortası havuz şeklinde açılıp maya ve şeker eklenir ve ılık su ilave ederek mayanın aktive edilmesi sağlanır..
Haşlanmış patatesler iyice ezip hamurun içine katılır ve su ilave ederek iyice yoğrulup 15 dakika beklettikten sonra hamur eşit parçalara bölünerek papatya formu verilir ve yağlanmış tepsiye alınıp tepsi mayasında yaklaşık 1 saat üzerlerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir..
Fırına vermeden evvel üzerine pekmez, sıvıyağ ve su karışımından sürülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dk. sonra dereceyi 200 e yükselterek iyice pişirilir..
Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağ gezdirilip sofrabezi ile sarılır, soğuyunca parçalara bölünerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun..:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder