Mailänder

Almanya'da yılbaşı üzeri yapılan nefis kurabiyelerden biri de Mailänder'dir..Çok nefis,yedikçe yemek isteği artan,ağızda dağılan bir kurabiye çeşididir.

Sizlerle aşağıda paylaşmış olduğum ölçüler yarım ölçüdür.Paylaştığım ölçülerle tam 1 tepsi kurabiye elde ettim..Kalıplarımın küçük olduğunu göz önünde bulundurursak bu normal..Fakat biraz daha büyük kalıplarla yapıldığı takdirde 1 tepsi çıkmayabilir.

Normalde hamur açıldığında biraz kalın olmalıdır.Nedeni,kurabiyelerin içersine kabartma tozu girmediğindendir.

Kısaca nefis,ağızda dağılan,hoş aromalı kurabiyeleriniz olsun isterseniz,sizlerde deneyiniz..Ellerinize sağlık..

Kurabiye kalıplarına buradan bakabilirsiniz.

Limonlu Kurabiyeler

Malzemeler
125 gr tereyağ
125 gr şeker
250 gr un (az gelirse ilave)
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurta
minicik tuz


Üzeri için
1yumurta sarısı
1 çay kaşığı pudra şekeri

Limonlu Kurabiye

Hazırlanışı
Yağ,şeker çırpıcı ile veya elle krema olana dek çırpılır veya yoğrulur.
limon kabuğu,tuz,yumurta eklenip tekrar çırpılır veya yoğrulur.
Un eklenip yoğrulur.
Hamur 2 saat boyunca buzdolabında bekletilir.

Merdane ile açılıp,kalıplarla kesilip tepsiye dizilir.

Yumurta sarısı,pudra şekerle karıştırılıp kurabiyelerin üzerine sürülür.

175 c de ısınmış fırında 15-20 dk pişirilir.

Afiyet olsun..
Limonlu Kurabiye
Not-1:Kurabiyeler pişirme süresini geçince hemen kuruyorlar..Bilginize..
Kurabiye
Not-2:Saklama kabında 20 gün kalabilir..Dondurucu da 3 ay saklayabilirsiniz..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler