Almanya'da yılbaşı üzeri yapılan nefis kurabiyelerden biri de Mailänder'dir..Çok nefis,yedikçe yemek isteği artan,ağızda dağılan bir kurabiye çeşididir.
Sizlerle aşağıda paylaşmış olduğum ölçüler yarım ölçüdür.Paylaştığım ölçülerle tam 1 tepsi kurabiye elde ettim..Kalıplarımın küçük olduğunu göz önünde bulundurursak bu normal..Fakat biraz daha büyük kalıplarla yapıldığı takdirde 1 tepsi çıkmayabilir.
Normalde hamur açıldığında biraz kalın olmalıdır.Nedeni,kurabiyelerin içersine kabartma tozu girmediğindendir.
Kısaca nefis,ağızda dağılan,hoş aromalı kurabiyeleriniz olsun isterseniz,sizlerde deneyiniz..Ellerinize sağlık..
Kurabiye kalıplarına buradan bakabilirsiniz.
Malzemeler
125 gr tereyağ
125 gr şeker
250 gr un (az gelirse ilave)
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurta
minicik tuz
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 çay kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
Yağ,şeker çırpıcı ile veya elle krema olana dek çırpılır veya yoğrulur.
limon kabuğu,tuz,yumurta eklenip tekrar çırpılır veya yoğrulur.
Un eklenip yoğrulur.
Hamur 2 saat boyunca buzdolabında bekletilir.
Merdane ile açılıp,kalıplarla kesilip tepsiye dizilir.
Yumurta sarısı,pudra şekerle karıştırılıp kurabiyelerin üzerine sürülür.
175 c de ısınmış fırında 15-20 dk pişirilir.
Afiyet olsun..
Not-1:Kurabiyeler pişirme süresini geçince hemen kuruyorlar..Bilginize..
Not-2:Saklama kabında 20 gün kalabilir..Dondurucu da 3 ay saklayabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder