Pastırmalı Pide



Merhabalar ...
Sevgili Meliha'cığım nefiss kıymalıları yapınca dedim patlatayım mı bir pastırmalı bende :)
Geçtiğimiz günlerde annemle otururken hadi yapalım deyip yaptığım bir pide geleneksel tarifle oluştu :) Çeşitlendirmek mümkün.. Ben pidelerimin üstüne annemin köyden getirdiği köy yumurtalarından koydum
Buyrun afiyet olsun..

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığınca Ilık su
İçi İçin:
Pastırma
Üzeri için:
Yumurta
Yapılışı:
Hamur için yoğurma kabına alınan malzemeler ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Üzerine nemli bir bez örtülen hamur sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur iri bezelere ayrılıp merdane ile açılır ancak fazla inceltilmeyecek..
Ortasına pastırma konulup iki yanına katlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılan pideler fırına girdikten 15 dakika sonra pidelerin açık kalan göbeklerine her bir pide için bir tane çırpılmış yumurta gezdirilip kızarana kadar pişirilir..
Pişen pidelerimiz ılındıktan sonra dilim dilim kesilip servis edilir .

Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler