Et yemeklerinin yanında garnitür; gün davetlerinizde salata olarak ikram edebileceğiniz patates borani hem doyurucu hem de pratik!
Malzemeler:
5 adet küçük boy patates
2 diş sarımsak
1 kâse yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Damak tadınıza göre tuz
Üzeri için,
Domates dilimleri
Doğranmış taze soğan
Hazırlanışı:
Patatesleri yumuşayana kadar haşlayıp kabuklarını soyun.
Orta büyüklükte doğrayın derin bir kaba alın.
Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.
Ayrı bir kâsede; tuz, yoğurt, sarımsak rendesi ve mayonezi karıştırın.
Karışımı; patateslerin üzerine döküp harmanlayın.
Servis tabağına alıp domates dilimleri ve taze soğanla süsleyin.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder