Patates Borani Tarifi

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.


Et yemeklerinin yanında garnitür; gün davetlerinizde salata olarak ikram edebileceğiniz patates borani hem doyurucu hem de pratik!



Malzemeler:
5 adet küçük boy patates
2 diş sarımsak
1 kâse yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Damak tadınıza göre tuz
Üzeri için,
Domates dilimleri
Doğranmış taze soğan

Hazırlanışı:
Patatesleri yumuşayana kadar haşlayıp kabuklarını soyun.
Orta büyüklükte doğrayın derin bir kaba alın.
Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.
Ayrı bir kâsede; tuz, yoğurt, sarımsak rendesi ve mayonezi karıştırın.
Karışımı; patateslerin üzerine döküp harmanlayın.
Servis tabağına alıp domates dilimleri ve taze soğanla süsleyin.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler