Bu tarifim uzun bir süredir arşivde beklemedeydi. Uzun zamandır sabırla sırasını bekleyen “Antep kebabı“nı bir süre daha paylaşamayacağım kesinleşince, eskimiş defterleri karıştırdım :)
Antep kebabının fotoğrafı, eski laptop’ımda eşimle birlikte Türkiye’ye tatile gitti ve maalesef hala internet bağlantıları olamadığı için de fotoğrafa ulaşamıyorum. Kebabın fotoğrafı gelene kadar “patates kavurması“ ile idare edeceğiz artık...
Yapımı çok kolay ve lezzetli, tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 3-4 adet büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Deniz tuzu, pulbiber, kuru fesleğen
Haşlanmış patatesleri ezerek püre haline getirin.
2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı bir tencerede eritip, ince doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar şeffaflaşınca 1 yemek kaşığı salçayı ilave edip biraz daha kavurun, pul biberini ekleyin.
En son patates püresini de bu karışıma ekleyip 3-4 dakika hepsini kavurun, tuzunu ve fesleğeni ilave edin. Servisten önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, tercihen ızgara et ya da tavuk yanında sıcak ya da oda sıcaklığında servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder