Günaydın canlarım...Gökgürültülü ve yağmurlu bir sahur yaşadık bu gece, sabah da aynı şekilde devam ediyor...:)) Bol gürültülü ve yağmurlu bir sabahtan günaydınn herkese...
Sıcaklar hepimizi çok fazla baymıştı doğrusu iyi geldi bu serinlik...:)
Bugün sizlerle sevgili dostum Aslıcığımdan bir tarif paylaşıyorum....Ben kroket hamurunu akşamdan hazırlayıp dolaba kaldırıyorum, sahurda çıkarıp kızartıyorum bizimkiler de bayılıyor..:))Çıtır çıtır yemeye doyulamayan bir lezzet emin olabilirsiniz..
Aslıcığım nasıl yapmış merak ediyorsanız ve Aslıcığımın yeni temasını görmediyseniz buraya tıklayınız!!!
Malzemeler:
5 adet orta boy haşlanmış patates
1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz ve karabiber
Üzeri İçin:
1 adet yumurta
1 kase un
1 kase galeta unu
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Yapılışı:
Haşlanmış patatesler rendelenip sırası ile verilen tüm malzemeler sırası ile eklenir, iyice karıştırılıp güzelce yoğrulur.. Ele yapışıyorsa eğer azar azar un takviyesi yapılabilir.
Yoğrulan patatesli hamurdan eller ıslatılarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, el yordamı ile şekil verilip önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa batırılıp fazla kızgın olmayan yağda çevirerek kızartılır..
Kızaran kroketler servis tabağına alınmadan önce kağıt havluda bekletilir, fazla yağı süzdürülür..
Sıcak sıcak servis yapılır..
Afiyet bal şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder