ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA TARİFİ


 HERKESE MERHABALAR:)))))))))))))))))))

TARİF BABANNEMİN...ARTIK TAMAMEN OTURTTUĞUMA İNANIYORUM...

3 BARDAK TAZE BARBUNYAYI HAŞLAYALIM VE SUYUNU DÖKELİM.
YAKLAŞIK HAŞLAMA SÜRELİM.KAYNADIKTAN SONRA 20 DAKİKA.

TENCEREMİZE 2 SOĞANI İNCECİK KIYALIM.
İÇİNEDE 3 DOMATESİ ,KABUKLARINI SOYARAK İNCECİK DİLİMLEYELİM.
1KAHVEFİNCANI Z. YAĞ EKLEYİP SOĞANIMIZI KAVURALIM.

SOĞANLAR İYİCE ÖLDÜKTEN SONRA BARBUNYALARIMIZI EKLEYELİM.
BARBUNYALARLA AYNI HİZADA SU KOYALIM.
TENCERENİN EN ÜSTÜNEDE 2 TANE KÜÇÜK DOLMA BİBER KOYALIM.YARIM FİNCAN DAHA Z.YAĞINI GEZDİRİP,
KAPAĞINI KAPATIP VE PİŞİRELİM.

DOLMA BİBERLER BARBUNYANIN KOKUSUNU ALICAK....KENDİ HOŞ KOKUSUNU VERECEK...
BUDA BENİM TOMBİŞİMİN ,BABAANNEMİN NUMARASI:))))))))))))))

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNN.....................




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler