Patatesli çiğ köfte harika bir meze. Lezzet açısından etli çiğ köfteden farklı ama görüntü aynı :) Benim köftelerin rengi biraz açık oldu çünkü ’isot’ bulamadığım için koymamıştım (arkadaşım şu aralar Gap Turu'nda. Bana Urfa’dan isot getireceğine söz verdi, beklemedeyim)...Tarifte verilen miktarda isot da içine girince renk de benziyor... Farklı lezzetleri denemeyi sevenler için...
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 3 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı sumak veya nar ekşisi
- 1/2 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
- Patatesleri üzerini geçecek kadar su koyarak, haşlayın.
- 2 su bardağı bulguru süzgece alıp, üzerine kaynar su gezdirin, bir karıştırma kabına alın.
- Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, sıcakken bulgurun üzerine rendeleyin. Sıcaklığı biraz geçtiğinde elinizle yoğurmaya başlayın.
- Bir tavada 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağında, rendelediğiniz soğanları dirilikleri kaybolana kadar kavurun. Salçaları ilave edin, bu harcı sıcak sıcak patates ve bulgur karışımına katın. Baharatları ve sarımsakları da ekleyip, 10 dakika kadar yoğurun.
- En son cevizi de ekleyip, tekrar bir yoğurun ve köfteleri şekillendirin.
- Marul üzerinde servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder