Geçtiğimiz h.sonu,hazırladığım gül börekleri ve daha önceden yapmış olduğum ıspanaklı kiş'e sıra geldi bugün..))
Patatesli böreklere pek yer verilmez bizim mutfağımızda..Geçtiğimiz ay özellikle patatesli börek istenilince,ilk aklıma gelen kişi Gönül'cüğüm olmuştu..İçine patateslerin nasıl ekleneceğini öğrenmiştim ondan,hatta çok esprili bir dialoğ geçmişti aramızda..Neyse,kısaca böreğin içini bana tarif ettiği şekilde hazırlayıp eklemelerimi de kafama göre yapmıştım..Sonuç,tek kelimeyle muhteşem olmuştu..)
Mesela bu börek sahur için kaçınılmaz olabilir bizde..))
Gül börek için,6-7 adet patatesi haşlayıp soğanla,bol baharatlarla kavurup ılıttım..
İçersine,izmir tulumu,çeçil peyniri,beyaz peynir minicik tulum ekledim.
Yufkayı masaya serip içersine erimiş tereyağ gezdirip ikiye katlayıp,rulo yapıp gül biçimi sardım.
Tepelerine;erimiş tereyağ,yoğurt,süt,sıvıyağ,yumurtayı karıştırıp sürmüştüm.
Ispanaklı kiş'i çok sevdiğim canım Banu'cuğumla hazırlamıştık..Sağolsun beni kırmadan sabahın erken saatlerinde kalkıp bize gelmişti,7-8 tane büyüklü küçüklü farklı malzemeli kişler hazrılamıştık.
Kiş hamurunu akşamdan hazırlayıp buzdolabın da bekletince çok nefis oluyor arkadaşlar..Şimdi hepiniz zaten bekletiyoruz diyorsunuz uzaktan,fakat üzerinden saatlar geçince hem açılımı güzel,hem pişmesi super,hem tadı doyulmaz oluyor..Zaten bu kiş hamurları, ne kadar uzun süreli beklerse o kadar nefis oluyorlar,sizler daha iyi biliyorsunuzdur elbette..
Kiş fotoğrafını 3 gün sonra çekince (dondurucu) üzerinde çatlamalar olmuştur haliyle..Engin bilgilerinize!
Afiyetler olsun şimdiden sizlere arkadaşlar..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder