Patatesli Şakşuka Tarifi

















Malzemeler:
5 Adet Patlıcan
5 Adet Patates
1 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
1 Adet Dolmalık Sarı Biber
1 Adet Sivri Biber


Kızartmak İçin
Yeteri kadar Sıvıyağ 
Yeteri kadar Tuz 


Sos İçin
6 Adet Domates 
4 Diş Sarımsak 
1 Su Bardağı Yoğurt 
1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı 
Yeteri kadar Tuz 
Yeteri kadar Karabiber 


Hazırlanışı:
Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayın. Acısını almak için 10 dakika tuzlu suda bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Biberleri temizleyip eşit büyüklükte şeritlere kesin. Patatesleri soyup ince halkalar şeklinde dilimleyin ve kenarlarını tırtıllı kalıpla kesin.

Domates sosu için,domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp domatesi soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Süzme yoğurdu bir kaç kaşık su ile sulandırın ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.

Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp patatesleri kızartın. Sırasıyla patlıcanları ve biberleri kızartın. Süzülmeleri için kağıt havlu üzerine alın.

Patatesleri servis tabağına dizin. Üzerine patlıcan ve biberleri yerleştirin. Ortasına sosun üçte ikisini döküp üzerine yoğurdu ilave edin. Kalan sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Patatesli şakşuka artık hazır, afiyet olsun.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler