Pazı Kavurma


Şöyle arkadaşlarımın bloglarını geziyorum da herkes yazın geldiğinden ve fazla kilolardan bahsediyor.Biz hanımlar böyleyiz işte hem yapar hem yeriz hem de şikayet ederiz.Fakat hayatın tadı da yemek yemeden çıkarmı?Ne yapalım acık fazlamız varsa sağlığımız ,neşemiz yerinde olsun da.Hem şöyle bir etrafınıza bakın toplu insanlar daha neşeli daha sempatik değil mi?Bu arada benim de altı üstü 3 bilemedin 4 kilo fazlam var ne yapayım yani.Oh sefam olsun.
Güzel bir pazı kavurma yaptım,buyrun
Malzemeler
  • 2 bağ pazı
  • 1 adet irice bir soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 250 gr kadar kıyma
  • biraz kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kadar salça ve tuz
  • arzu ettiğiniz ölçüde tereyağ

Yapılışı

Pazıları iyice yıkayın sonra doğrayın.Tencerenizde tereyağında doğradığınız soğanları ve sarımsağı biraz öldürdükten sonra kıymayı ilave edip kavuralım.Tozbiberi salçayı ve tuzu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra pazıları ekleyip ocağın altını kısıp pişirelim.Gerekirse 1 su bardağı kadar su ilave edin.Afiyetle yanında yoğurtla yiyin.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler