Malzemeler:
Hamuru icin; 125 gr margarin,
3 yumurta
1 corba kasigi kuru maya
1 tatli kasigi mahlep
1 su bardagi su ve süt karisimi
1 cay bardagi pudra sekeri
4 su bardagi un
Kremasi icin; 2,5 su bardagi süt
1 yumurta
4 kahve fincani tozseker
1 paket vanilya
1 corba kasigi nisasta
1 corba kasigi un
Yapilisi:
Margarini eritip,ilik süt ve su karisimina katin.Diger malzemeleri de ekleyip cok yumusak bir hamur yogurun.Hamurun üzerini örtüp kabarana kadar bekletin.Hamur kabardiktan sonra portakal büyüklügünde parcalar koparip yuvarlaklar yapin.Yuvarlaklari elinizle biraz bastirarak yaglanmis tepsiye dizin.Tepside de biraz kabarana kadar bekletin.170-180 derecede önceden isitilmis firinda pisirin.
Kremasi icin;Bir tencereye yumurtayi kirip, unu,nisastayi,sütü de ekleyip karistirin. Tencereyi atese koyup karistirarak, orta isili ateste pisirin.Ardindan sekeri katin,en son vanilyayi katin.
Hamurlar pisip ilindiktan sonra,ortadan ikiye bölüp.kremayi iclaerine doldurun.Sonra üstüne pudra sekeri serpip servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Hamuru icin; 125 gr margarin,
3 yumurta
1 corba kasigi kuru maya
1 tatli kasigi mahlep
1 su bardagi su ve süt karisimi
1 cay bardagi pudra sekeri
4 su bardagi un
Kremasi icin; 2,5 su bardagi süt
1 yumurta
4 kahve fincani tozseker
1 paket vanilya
1 corba kasigi nisasta
1 corba kasigi un
Yapilisi:
Margarini eritip,ilik süt ve su karisimina katin.Diger malzemeleri de ekleyip cok yumusak bir hamur yogurun.Hamurun üzerini örtüp kabarana kadar bekletin.Hamur kabardiktan sonra portakal büyüklügünde parcalar koparip yuvarlaklar yapin.Yuvarlaklari elinizle biraz bastirarak yaglanmis tepsiye dizin.Tepside de biraz kabarana kadar bekletin.170-180 derecede önceden isitilmis firinda pisirin.
Kremasi icin;Bir tencereye yumurtayi kirip, unu,nisastayi,sütü de ekleyip karistirin. Tencereyi atese koyup karistirarak, orta isili ateste pisirin.Ardindan sekeri katin,en son vanilyayi katin.
Hamurlar pisip ilindiktan sonra,ortadan ikiye bölüp.kremayi iclaerine doldurun.Sonra üstüne pudra sekeri serpip servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Not:Bu tarifi daha önce diger blogumda da yayinlamistim,burada olmadigini farkedince hemen yayinlamak istedim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder