Perdeli Makarna Tarifi



Malzemeler:
100 Gr Margarin
3 Su bardağı Un
1 Çay bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
Kararında Tuz 





İçi İçin:
2 Su bardağı Bezelye
1 Kase Domates Sosu
250 Gr Kaşar Peyniri
300 Gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Paket Makarna
Kararında Fesleğen, Galeta Unu, Karabiber, Tuz  


Hazırlanışı: İç harcı için, makarnayı haşlayıp süzüyoruz. Bezelyeyi haşlıyoruz. Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıvamını alması için biraz galeta unu, tuz ve karabiberi karıştırma kabının içine alıp yoğuruyoruz. Köfte harcından küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz. Haşlanmış makarna, bezelye, kızarmış köfteler, doğranmış fesleğen, rendelenmiş 250 gr. kaşar peyniri ve tuzu karıştırma kabının içine alıp karıştırıyoruz. Hamuru için, un, yumurta, yumuşak margarin, yoğurt ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırıp yoğuruyoruz. Hamurumuzu 10 dakika dinlendirip küçük bir parça kapağı için ayırıp diğer hamuru geniş bir şekilde açıyoruz. Kalıbımızı margarin ile yağlıyoruz. Açtığımız hamuru kalıbımızın içine yarleştiriyoruz. Makarnalı harcımızı içine dolduruyoruz. Ayırdığımız diğer hamuruda açıp kapak olarak kapatıyoruz. Kenarları bastırıyoruz. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler