Güzel bir pasta görünümündeki pudingli, bisküvili tatlı tarifimi, umarım denersiniz ve sizler de bizim kadar beğenerek yersiniz. Ben kakaolusu evde olmadığı için, sade büskivi ile denedim ama kakolu ile yaparsanız, kestiğinizde kakaolu bisküviler ince çizgiler halinde daha güzel görünecektir.
MALZEMELER:
- 1 paket kakaolu ya da sade petibör bisküvi
- 1/2 paket çikolata sosu (Dr. Oetker sosu kullandım)
- Hindistan cevizi rendesi ya da fotograftaki gibi gümüş şeker toplar ve toz yeşil fıstık
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı eritip, 1 su bardağı unu ekledikten sonra, sürekli karıştırarak biraz kavurun. Üzerine 1 litre sütü yavaş yavaş ilave edin. Şekeri ve ince rendelenmiş limon kabuklarını da ekleyip koyuca muhallebi kıvamına gelinceye kadar, sürekli karıştırarak pişirin (topaklanma olursa blender ile karıştırın).
- Pişen muhallebiyi ara sıra, karıştırırarak biraz soğutun.
- Baton kek kalıbını streçh filmle kaplayın. En altına petibör bisküvilerden bir sıra dizin. Ilık muhallebinin birazını bisküvilerin üzerine döküp bir kaşık ile, hepsinin üzerini örtecek şekilde düzeltin. Tekrar bisküvi dizip, muhallebi dökerek, bu işlemi kalıp dolana kadar tekrarlayın ( kalıbın en altında bisküvi, en üstünde de muhallebi olacak).
- Buzlukta 3-4 saat bekletin (ben 1 gün önce hazırlayıp, üzerini streçhle kapatarak buzdolabında beklettim, servis yapmadan 3-4 saat önce buzluğa attım). Servis yapmadan 1/2 saat önce buzluktan cikarıp oda sıcaklığında tutun. Servis tabağına ters çevirip, streç filmi çıkarın. Üzerine, paketin üzerindeki tarife uyarak, önceden hazırladığınız çikolata sosunu döküp, istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Not: Cikolatalı sosun 1 paketi cok geldiği icin, ben 1/2 paketini kullandım. Üzerinde yazan "koyu bir sos icin gereken"süt miktarını da 1/2 ölcüye indirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder