Nefis bir pide tarifi. Ben iç malzemesinde peynir kullandım ama kıymalı da çok güzel olur. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken yemenizi tavsiye ederim, soğuduktan sonra aynı lezzeti yakalayamıyorsunuz, peynirler kuruyor.
MALZEMELER:
Hamuru icin:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 150 gr. Beyaz peynir
- 100 gr. Lor peyniri
- 100 gr. Kaşar peyniri ya da mozzarella
- 3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
- Karabiber
- Dilimlenmiş sucuk ya da pastırma
- Hamur malzemeleriyle, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örterek, en az 2 saat mayalanması için bekletin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle yuvarlak açın.
- Peynirleri rendeleyin, 3 yumurta kırıp (birinin sarısını üstüne sürmek icin ayırın) çırpmadan hafifçe karıştırın.
- Açtığınız hamurun ortasına içten biraz koyup, kenarlarını içe doğru kapatın.
- Ilık fırında, 15-20 dakika fırın mayasını alması için bekletin.
- Ayırdığınız yumurta sarısını ,1 yemek kaşığı sıvıyağ ile karıştırıp kenarlarına sürün.
- 350F- 180C ye ısınmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından almadan önce, pidelerin orta kısmına biraz kaşar rendesi ve sucuk ya da pastırma koyun. Sucuklar kızarınca fırından çıkarın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder