Bu tarifte isterseniz, közlenmiş, kabukları soyulmus 2 adet dolmalık kırmızı biber de kullanabilirsiniz (o zaman biber salçası miktarını 1 yemek kaşığına indirebilirsiniz). Her iki türlü de çok güzel oluyor. Yanında tercihen sıcak, üçgen kesilmiş pide ile servis yapmanızı tavsiye ederim.
Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- Bir dilim bayat ekmek içi (benim ekmeğim bayat değildi, ekmek kızartma makinasında biraz kuruttum)
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 iri diş sarmısak
- Kimyon,nane (arzu ettiğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı çemen baharatı (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi ya da 2 yemek kaşığı limon suyu
- 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt (servisten hemen önce ilave edin)
Yoğurt hariç tüm malzemeyi robotta çekin (bu haliyle cam bir kavanoza koyup buzdolabında 1 hafta kadar saklayabilirsiniz). Servisten hemen önce yoğurdunu ve gerekiyorsa kıvamı için, biraz daha zeytinyağı ekleyip, sıcak pide ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder