PEYNİRLİ POĞAÇA

1 cup = 240ml.=1 su bardağı

MALZEMELER:

HAMURU:

  • 1 su bardağı yoğurt (1 cup)
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ (3/4 cup)
  • 1 yumurta beyazı ( Sarısını üstüne sürmek için ayır)
  • 1 paket kabartma tozu ( 1 tsp)
  • 1 tatlı kasığı tuz ( 1 tsp)
  • Aldiğı kadar un ( Yaklasık 2,5 bardak)

IC MALZEMELERI:

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz ya da dereotu
  • Karabiber, pulbiber

HAZIRLANMASI:

  • Un ve kabartma tozu dısında hamur icin gereken tüm malzemeleri karıstırın.Baska bir kapta, kabartma tozu ile birlikte elenmis olan unu, azar azar ekleyip yumusak ve elinize yapısmayan bir hamur elde edin.
  • Iyice yoğurdugunuz hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın(benim hamurumdan 25adet cıktı).
  • Avuç içinizde bastırarak hamuru yuvarlak olarak açın (avuç içi büyüklügünde olacak).
  • Ortasına iç malzemeden biraz koyup, uçlarını birlestirin.
  • Tepsiye dizip, üzerine ayırdıgınız yumurta sarısını sürün. Isterseniz çörek otu ve susamda serpip , önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında (350 F) altı ve üstü kızarana kadar pisirin.

Afiyet Olsun,

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler