MALZEMELER:
HAMURU:
- 1 su bardağı yoğurt (1 cup)
- 3/4 su bardağı sıvıyağ (3/4 cup)
- 1 yumurta beyazı ( Sarısını üstüne sürmek için ayır)
- 1 paket kabartma tozu ( 1 tsp)
- 1 tatlı kasığı tuz ( 1 tsp)
- Aldiğı kadar un ( Yaklasık 2,5 bardak)
IC MALZEMELERI:
- Beyaz peynir
- Maydanoz ya da dereotu
- Karabiber, pulbiber
HAZIRLANMASI:
- Un ve kabartma tozu dısında hamur icin gereken tüm malzemeleri karıstırın.Baska bir kapta, kabartma tozu ile birlikte elenmis olan unu, azar azar ekleyip yumusak ve elinize yapısmayan bir hamur elde edin.
- Iyice yoğurdugunuz hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın(benim hamurumdan 25adet cıktı).
- Avuç içinizde bastırarak hamuru yuvarlak olarak açın (avuç içi büyüklügünde olacak).
- Ortasına iç malzemeden biraz koyup, uçlarını birlestirin.
- Tepsiye dizip, üzerine ayırdıgınız yumurta sarısını sürün. Isterseniz çörek otu ve susamda serpip , önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında (350 F) altı ve üstü kızarana kadar pisirin.
Afiyet Olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder