Piramit / Mozaik pasta




Mozaik pastanın pek çok farklı tarifi var. Ben eskiden çikolata kullanmadan sadece kakao ile yapıyordum, ama sevgili Gurme'nin bu tarifini denedikten sonra, diğer tariflerin hükmü kalmamıştır artık benim için. Özellikle sıcak yaz günleri için ideal, pratik ve lezzetli...
Malzemeler:
  • 100 gr bitter çikolata (herhangi bir marka ama "Lindt'in %70 cocoalı"sı ile harika oluyor)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı seker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 250 gr. petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 avuç irice çekilmiş ceviz ya da tuzsuz çam fıstığı
Hazırlanışı:
  • Çikolatayı ve tereyağı mikrodalga fırında 2 dakika eritin (mikrodalga yoksa benmari usulü eritin).
  • Henüz sıcakken, önce şekerini ilave edip eriyene kadar karıştırın, sonra kakaoyu ve en son da sütünü ekleyin.
  • Bisküvileri elinizle irice kıyın, cevizi de ilave edip bir kaşık yardımı ile bisküvileri ezmeden karıştırın.
  • Streche piramit şeklinde sarıp, en az 3 saat buzlukta beklettikten sonra, donukken dilimleyip servis yapın.
  • Üzerine hindistan cevizi ya da ince çekilmiş çam fıstığı serpebilirsiniz.
Afiyet olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler