MALZEMELER:
1 su bardagi pirinc (ben yasemin kokulu pirinc kullandim)
3 yemek kasigi siviyag
1,5 su bardagindan cok az daha fazla su
1 cay bardagi haslanmis misir
1 cay bardagi haslanmis veya konserve bezelye
ve yine 1 cay bardagi haslanmis veya konserve havuc
maydanoz
3-4 adet soganin yapraklari
2-3 adet salatalik tursusu
tuz,taze veya kuru dereotu
yarim liomonun suyu
YAPILISI:
Pirinci yarim saat kadar tuzlu suda bekletin ve daha sonra yikayip süzün.3 yemek kasigi siviyagda pirinci kavurup pilavi pisirin ve soguyana kadar bekletin.Sebzelerin hepsini kücük kücük dograyin ve derince bir kabin icinde tuz ve limon ile karistirin.Pilav soguduktan sonra sebzelerle birlikte karistirin.Eger yagi az geldiyse biraz daha ekleyebilirsiniz.Salataniz servise hazirdir,afiyet seker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder