Pizza Kurabiye

Merhabalar:)
Uzun ve çok renkli bir yılbaşı tatilinin ardından bloğuma ve dostlarıma kavuşmanın neşesi içerisindeyim:))
Yeni yıla nasıl girdiniz??
Biz çok komiktik.. Lapa lapa kar yağışı altında önce nar kırdık tanelerini etrafa uçurduk, sonra içeriden gelen ankara havası ile oynadık hem de ne oynama:) Diliyorum ki tüm yıl böyle gülerek oynayarak geçer:)
Pastama yaptığınız kıymetli yorumlardan ötürü çok çok teşekkür ediyorum:) İnanın zerresi kalmadı:) Şimdi tarifini vereceğiim kurabiyeleri de yılbaşı gecesi için hazırlamıştım.. Çam şekli olmasından belli sanırım:) Tam anlamıyla pizza kurabiye oldu çünkü içine domates rendesi, çörekotu vesaire ekledim.. Limonlu mahlepli kurabiye tarifimden yola çıktım ve ortaya bu kurabiyeler çıktı:) Çok lezzetli çok güzel bir kurabiye denemek isteyenlere tavsiyemdir..

Malzemeler:
125 gr. margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı limon suyu
1 domates rendesi
1 pk. susam-mahlep aromalı kabartma tozu
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Üzeri için:Yumurta akı

Yapılışı:
Oda sıcaklığında margarin ufak ufak doğranıp sırası ile; sıvıyağ, sirke, yoğurt,limon suyu, domates rendesi, baharatlat ve yumurta sarısı eklenerek karıştırılıp en son un elenerek ilave edilir ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğrulur. Bu aşama da un takviyesi yapılabilir. Elde edilen hamur iki parçaya bölünüp merdane ile kurşun kalem kalınlığında açılır ve kalıplarla kesilerek oluşan kurabiyeleryağlı kağıt serili tpsiye sıralanıp üzerlerine yumurta akı sürülerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk. pişirilip ılınınca servis edilir..

Afiyet bal şeker olsunn :))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler