Merhabalar :)
Herkese mutlu günler dilerim :)
Ağzımızı tatlandıran minik lezzetler olsun isteriz bazen elimizin altında:) İşte o anlar için hep buzlukta kek saklıyorum:) Biraz krema ve evde ne varsa bul buluştur yuvarla nefis lokmalıklar yemeye doyamıyorum:)
En son geçenlerde yayınladığım Cuma sofram için hazırladığım trufflarım bugün sizlerle:)
Buyrun :)
Malzemeler
8 dilim kakaolu kek
100 gr.bitter çikolata
200 ml.krema
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 portakalın suyu ve kabuklarının rendesi
1 su bardağı kuru üzüm
Üzerine: Hindistan Cevizi,kakaolu ve renkli pasta şekerleri
Yapılışı:
Kekler robottan geçirilip derince bir kaba alınır, Krema küçük bir tavada kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılıp içine kırılmış bitter çikolatalar atılır, tereyağı eklenip eriyene kadar karıştırılır..
Çikolatalı karışım kekle buluşturulup içine poratkal suyu, portakal kabuğu rendesi ve kuru üzümler eklenip yoğrulur..Dolapta 15 dk dinlendirilip elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp top top yapılıp heryeri hindistan cevizi ve pasta şekerleri ile kaplanıp servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder