Pratik Kıymalı Saray Böreği



















Malzemeler:
Yufka (3 adet)
Kıyma (300 gram), 
Kuru soğan (1 adet), 
Kuşüzümü (2 çorba kaşığı), 
Çam fıstığı (1 çorba kaşığı), 
Maydanoz (1 tutam), 
Süt (1 su bardağı), 
Soda (1 şişe), 
Yumurta (2 adet), 
Tuz, Karabiber.
Sıvıyağ ya da margarin (1 çay bardağı sıvıyağ ya da 2 çorba kaşığı margarin) 


Hazırlanışı:
1 baş soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken 1 tutam maydanozu ince ince kıyın ve soğanlarla birlikte karıştırın. Kuşüzümü ve çam fıstığını da ekleyip kavurun.

Krema hazırlığı: Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt, 1 şişe soda, 1 adet yumurtayı kaba ekleyin ve karıştırın. Karıştırırken 1 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve karıştırmaya devam edin.

3 adet yufkayı açın ve kapta hazırladığınız kremayı bir fırça ile yufkaların üzerine sürün. Tencerede hazırladığınız ve soğuttuğunuz kıymalı malzemeyi yufkaya yayın.

Kıyma yayma işleminden sonra yufkalarınızı sarın. Sardıktan sonra yufkayı yuvarlayın ve spiral şeklinde içe doğru kıvırın.

Fırın tepsisini fırça ile yağlayın ve sardığınız yufkaları fırın tepsisine yerleştirin. Kalan kremanın içine 1 adet daha yumurta kırın ve karıştırın. Fırın tepsisine dizdiğiniz yufkaların üzerine fırça ile kremayı sürün.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
Tencere de ise 10 dakika da pişirebilir siniz. Piştikten sonra börekleri biraz dinlendirin ve keserek ılık olarak servis yapın.

Püf Noktası:
Böreğin kabarması için kremanın içine bir şişe soda ya da 1 çay kaşığı karbonat atabilirsiniz. Böreğinizin iç malzemesi için kıyma yerine peynir veya mantar ile birlikte ıspanak, kabak türü sebzelerle hazırlayarak, değişik börekler hazırlayabilir siniz.


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler