GYOZA bizim mantımıza çok benzer. İçerisinde çeşitli sebzeler ve et karışımından oluşan bir yemektir. Gyoza da Japonya’ya Çin kültüründen gelmiştir.
Malzemeler:
4-5 adet mantar
2 adet havuç
1/2 adet soğan
100 gram tofu
2 adet havuç
1/2 adet soğan
100 gram tofu
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp yağsız tavada soteleyerek karamelize edin.
Soğanı yemeklik doğrayıp yağsız tavada soteleyerek karamelize edin.
Rendelenmiş havuçla, rendelenmiş su kestanesini ekleyip karıştırın.
Mantarları ilave edip kavurmaya devam edin.
Tofuyu ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın.
Pirinç yufkalarının içine iç malzemeyi paylaştırarak yufkayı kapatın.
Açılmaması için kenarlarından bastırın.
Bambu kapların içinde buharda pişirin. Servis tabağına alın.
Siyah vinegret sos ve doğranmış Meksika biberi süsleyerek servis yapın.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder