Puf Böreği
Malzemeler
3 su bardağı un—1 su bardağı sıvı yağ—3 adet yumurta—tuz,biraz maydanoz—200gr.beyaz peynir.
Yapılışı
Un,tuz,yumurta ve sıvı yağ bir kaba alınarak iyice yoğrulur.Yoğurma işlemi bitince tezgahımıza biraz un serpelim ve hamurumuzu bir parmak kalınlığında açalım.-açtığımız yufkanın her tarafını yağlıyalım sonra üst üste katlayıp aynı hamuru tekrar açalım bu defa yufkamız daha ince olacak .Yufkayı bir bardak veya küçük tabak yardımı ile daire şeklinde keselim içlerine maydanozlu peynirden koyarak kızgın yağda kızartalım.
Kağıt bir peçete üzerinde yağını emdirerek servis edelim. Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder