Hamsi kuşu

Hamsi kuşu





Malzemeler

Yarım kilo hamsi—2 adet kuru soğan—1 demet maydanoz—2 yumurta—yeterince un—tuz,karabiber—kızartmak için sıvı yağ—2 adet haşlanmış orta boy patates.




Yapılışı

Hamsileri iyice ayıklıyalım kılçıklarını çıkarıp kafalarını kaparalım bol suda temizce yıkayalım bir kenara alalım. Haşlanmış patatesi çatalla ezelim içine tuz,karabiber,istenirse pul biber,ince kıyılmış maydanozları,ince ince kesilmiş soğanları ilave ederek iyice harmanlıyalım.Sonra 1 adet balığımızı avucumuza alıp yaprak gibi açalım içine hazırladığımız malzemeden bir kaşık koyalım ikinci, balığımızıda üstüne kapatalım una ve yumurtaya bulayıp kızartalım diğer balıklarada aynı işlemi yapalım .sonra sıcak sıcak servis edelim.Bu yemek patates koymadanda yapılabilir.Afiyet Olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler