ŞAM BALİ TATLISI VE HAYIRLI BAYRAMLAR





ŞAM BALİ TATLISI

HAYIRLI VE BEREKETLİ BAYRAMLAR

Malum rahatsızlığımdan dolayı bayram tatlısı yapmak ve blogumla ilgilenmek henüz mümkün olmadığından sizlere daha önceden yaptığım çoook lezzetli ve de güvenerek yapabileceğiniz şam bali tatlımı yayınlamak ve bu arada da sevgili arkadaşlarımla bayramlaşmak istedim,hepinize SAĞLIKLI, HUZURLU,HAYIRLI VE BEREKETLİ BAYRAMLAR DİLERİM

ŞAM BALİ TATLISI

Bayram tatlısı deyince akla ilk gelen baklava olur ama değişiklik olsun derseniz şam bali tatlısını yapabilirsiniz.Oldukça yoğun bir lezzeti var yapımı da basit.
Malzemeler:
2 su bardağı şeker,
2 su bardağı yoğurt(koyu kıvamlı),
2 su bardağı un,
3 su bardağı ortaboy irmik(1 paket),
Kabartma tozu,
Üstü için tuzsuz fıstık,
Şerbeti için:
4,5 su bardağı şeker,
4 su bardağı su
Önce şerbeti şekeri eriyene kadar kaynatılır,soğumaya bırakılırYoğurt ve şeker karıştırılır,içine un,irmik,kabartma tozu yavaş yavaş yedirilir biraz katı olan karışım yağlanmış tepsiye yayılır,aralıklarla fıstık yerleştirilir,önceden ısınmış 170-180 derecelik fırında pişirilir.En önemlisi!!! Hamur da şerbette soğuk olacak aksi halde içi hamur kalıyor.şerbeti almıyacak gibi görünse de 1 gün sonra şerbeti hiç kalmıyor ve tatlı kabarıyor.afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler