Geçtiğimiz hafta Trabzon'dan gelen kuzenlere yaptığım kekin tarifini sizlerle paylaşmak istedim..O gün evimizde 2-3 çeşit kek olunca haliyle hangisini yiyeceklerini şaşırmışlardı..Daha öncelerden bir Alman dergisinde gördüğüm kek dilimleri gelmişti aklıma hemen..Dilimlerin üzerine bir kaşık nutella sürüp kavrulmuş ufalanmış fındık serpiştirince çikolatalı kek anında bitivermişti..
Dergide,fındıklı baton kek pişirilip dilimlenip üzerlerine nutella sürülmüştü..Hem çocuklara hem büyüklere hitap eden bu keki veya yöntemi sizlerde rahatlıkla deneyebilirsiniz arkadaşlar..Çok pardon!Sizler kesin biliyorsunuzdur,ben sadece hatırlatmak istedim.
Hayırlı iftarlar hepinize..
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
125 gr yumuşak tereyağ
1,5 çay bardağı tuzsuz ayran (ev yapımı)
minicik tarçın
75 gr eritilmiş kuvertür
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı
Kakao,çikolata hariç tüm malzemeler sırasına göre çırpılıp bırakılır.
Karışımdan 1 kase ayrılıp kalan karışıma kakao ve çikolata eklenip tekrar karıştırılır.
Karışımın kakaolu kısmı yağlanmış kek kalıbına dökülüp, beyaz kısmı da üzerine gezdirilip çatalla alt üst yapılır.
Kalıp masaya 1-2-3 defa vurulup ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
Kek tel üzerinde havalandırılıp servis edilir.
Not:Evinizde nutella yoksa eğer,kekin üzerine sütlü bitter eritip dökebilirsiniz..Çikolata da yok derseniz farklı marmelatlarla süslendirebilirsiniz..Gördüğünüz gibi çareler tükenmiyor..Ben o gün kek dilimlerini bu şekilde hazırlamıştım..Kalabalık olduğumuzdan her kafadan bir ses çıktığından fotoğraflayamamıştım..Halbuki öyle güzel görüntüler vardı ki,çok isterdim sizlerla paylaşmayı..))Bir daha ki sefere inşallah..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder