Malzemeler:
1 paket egg noodle
3-4 dal taze soğan (3cm boyunda iri iri doğranmış)
1 adet havuç-kibrit çöpü gibi kesilecek 2 adet dolmalık biber-çok iri
doğranmış
1/4 göbek salata
2 avuç soya filizi
Sıvı yağ
4 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta-1 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş
Hazırlanışı:
Bir tencere suyu kaynatın altını kapatın. Kaynar suya noodleları atın. 3-4dakika bekletip süzün.
Bir tavayı ısıtın içine az miktar sıvı yağ koyun sebzeleri atın. Şöyle bir çevirin neredeyse çiğ kalmalı.
İçine nişasta, soya sosu ve ardından noodleları atıp hızlıca ve yüksek ısıda noodlelar ısınınana kadar çevirin.
Tüm Çin yemeği tariflerinde, yerken tuz yerine soya sosu katmanız yemeğin lezzetini arttırır, istenirse acı soslardan konabilir. Afiyet olsun.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder