Fırında nar gibi kızarmış tavuk ve sebzeler yanında, mis gibi, tereyağlı pilavdan oluşmuş bir menü, bu geceki sofranızı ziyafet sofrasına çevirebilir...
Malzemeler: (4 kişilik)
- 2 adet kemikli tavuk göğsü (4’e bölünmüş) ya da tavuk baget
- 3 orta boy patates (elma dilimi şeklinde kesilmiş)
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- Mantar
- 10-15 cherry domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Hazırlanışı:
- Büyükçe bir karıştırma kabında tüm malzemeyi karıştırıp fırın tepsisine dökün.
- Tepsinin kenarından sebzelerin yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 375F/ 190C fırında üzerleri kızarıp, tavuklar pişene kadar, üzeri açık olarak pişirin ( pişme sırasında suynu çekecektir, ara sıra kaynar su eklemeyi ihmal etmeyin).
- Tercihen, yanında sade pilav ile servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder