Annemin eskiden çok sık yaptığı bir püredir zeytinyağlı, limonlu, sarımsaklı patates püresi. Özellikle kuru köfte yaptığı zamanlar, yanında mutlaka bu püreyi de hazırlardı anneciğim.
Pratik, besleyici, doyurucu ve lezzetli bir meze/salata...
Pratik, besleyici, doyurucu ve lezzetli bir meze/salata...
Malzemeler:
- 5 orta boy patates
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limon suyu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 haşlanmış yumurta
- Dereotu
- Pulbiber
- Kabuklarını soyduğunuz patatesleri küp küp doğrayın, derince bir tencereye üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup, kapağını kapatmadan, suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.
- Patates ezeceği ya da bir çatal yardımı ile ezilmiş patateslere sıcakken, 1/2 çay bardağı zeytinyağını, 1/2 limonun suyunu, 2 diş dövülmüş sarımsağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerini zevkinize göre süsleyin ( ben haşlanmış yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı ayrı, rendenin ince tarafı ile rendeleyip çiçek gibi süsledim, dereotları da çimenlerim oldu !..).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder