ŞEFTALİ JÖLELİ YAZ MUHALLEBİSİ





 MERHABALAR...YİNE YAZ İÇİN SERİN VE HAFİF BİR TATLI TARİFİM VAR...
YAPILDI VE BİTTİİİİ..

MUHALLEBİSİ::::::::::

1 LT SÜT
1 KASE TYAĞ
1 BARDAK UN
1 BARDAK ŞEKER
TÜM MALZ. ÇIRPALIM VE KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.
PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE 1 PK KREMŞANTİ, EKLEYELİM.5 DAKİKA MİKSERLE ÇIRPALIM.

AYRI BİR TENCEREDE :::::
ŞEFTALİLİ JÖLESİ::::::::::::

  • 3 BARDAK SU

  • 3YK NİŞASTA

  • 1 BARDAK ŞEKER

  • TÜM MALZ. ÇIRPALIM .

  • KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.


  • PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE 3 ŞEFTALİNİN PÜRESİNİ EKLEYELİM.

  • TEKRAR BİR KAYNATALIM.


  • KALIBA DÖKELİM.SOĞUYUNCA BUZDOLABINA KALDIRALIM.

  • 30 DAKİKA DİNLENDİKTEN SONRA SOĞUYAN MUHALLEBİMİZİDE DÖKELİM.

  • ASLINDA EN ALT KISMA KEK TABANIDA KOYULABILIR TAM BIR PASTA OLUR....



AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler