MERHABALAR...YİNE YAZ İÇİN SERİN VE HAFİF BİR TATLI TARİFİM VAR...
YAPILDI VE BİTTİİİİ..
MUHALLEBİSİ::::::::::
1 LT SÜT
1 KASE TYAĞ
1 BARDAK UN
1 BARDAK ŞEKER
TÜM MALZ. ÇIRPALIM VE KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.
PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE 1 PK KREMŞANTİ, EKLEYELİM.5 DAKİKA MİKSERLE ÇIRPALIM.
AYRI BİR TENCEREDE :::::
ŞEFTALİLİ JÖLESİ::::::::::::
- 3 BARDAK SU
- 3YK NİŞASTA
- 1 BARDAK ŞEKER
- TÜM MALZ. ÇIRPALIM .
- KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.
- PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE 3 ŞEFTALİNİN PÜRESİNİ EKLEYELİM.
- TEKRAR BİR KAYNATALIM.
- KALIBA DÖKELİM.SOĞUYUNCA BUZDOLABINA KALDIRALIM.
- 30 DAKİKA DİNLENDİKTEN SONRA SOĞUYAN MUHALLEBİMİZİDE DÖKELİM.
- ASLINDA EN ALT KISMA KEK TABANIDA KOYULABILIR TAM BIR PASTA OLUR....
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder