Hep söylüyorum yine söyliyeceğim blogum benim başında en keyif alarak zaman geçirdiğim hayatımın en güzel anlarından biri.Şu anda adaçayımı aldım bir yandan Joy FM dinliyorum bir yandan cama vuran yağmurun sesini dinliyorum ve ruhumu dinlendiriyorum.Hissettiğim huzuru neredeyse elimle tutacağım.Bana göre uyuyunca vücut dinleniyor fakat ruhu dinlendirmenin herkes için farklı yolu var.Yıllarca önce babanganın futbol merakına kızardım o da bana ısrarla bundan çok keyif aldığını ve benim de kendime uygun bir hobi bulmamı öğütlerdi o zamanlar bu blog işini keşfetmiş olsaydım ah ah.Yıllar geçtikçe insan belki uslanıyor belki karşısındakini daha iyi tanıyor,belki kendini biraz daha eğitiyor ve hoşgörü artıyor birşeyler oluyor işte ve birbirinin sevdiği şeyleri daha iyi anlıyor ve seviyor bilmiyorum.Yazı öyle derinlere gidiyor ki bunun sonunda ben bunu kesin bir yerlere bağlarım o yüzden tarifimi vereyim en iyisi
Malzemeler
- 4-5 adet elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Muhallebi için
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti (DR OETKER in kaymak tadında olanını kullandım tavsiye ederim)
- 1 su bardağı süt
Elmaları kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve şekerle bir miktar karamelize olana kadar fakat elmaların ezilmesine izin vermeden pişirin.Altını söndürmeden az önce tarçını ilave edin.İlk sıcaklığı çıkınca kuplara pay edin.Krem şantiyi bir bardak süt ile çırpıp buzdolabına kaldırın.Muhallebiyi pişirdikten sonra krem şantiyi ilave edip mixerle bir miktar çırpıp kuplara elmalerın üzerine koyun.Üzerini zevkinize göre süsleyebilirsiniz
Ben bu muhallebiyi çok seviyorum altına üstüne istediğiniz malzeme ile çeşitlendirebilirsiniz.Ama muhallebinin kıvamı ne çok katı ne çok sulu ağızda kadife gibi bir etki bırakıyor ya da bana öyle geliyor.Bizde çok sevilerek yenilip hemen tüketildi.Bizde tatlı gerçekten tatlı olarak yenildiğinden şekeri istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.Bu ölçüde alt kısım biraz daha tatlı muhallebi daha serin bir tat bıraktı.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder