Haftaya da bir tatlı tarifi ile başlayarak sizlere merhaba demek istedim.Şimdiden, güzel,bereketli,sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun diyorum.
Şekerpareyi oldum olası severim.İş yerinde bile öğlen yemekte çıktığında,tatlı yemeyeceğim sözümü yedirten tek tatlıdır diyebilirim.
Bu da pastane şekerparesi görünümünde ve çok lezzetli tadından çatlamış bir tarif oldu diyerek buyrun diyorum:
Malzemeler
Şerbeti için
- 4 bardak şeker
- 5 bardak su
- bir yemek kaşığı kadar limon suyu
Hamuru için
- 125 gr margarin (oda sıcaklığında bekletilip,yumuşatılmış)
- 4 kaşık pudra şekeri
- 2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerlerine sürülmek üzere ayırılacak)
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- yaklaşık 3 / 3,5 su bardağı un (yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak)
Şerbeti,hamuru hazırlamadan önce kaynatın ki siz hamuru yoğururken soğumak için vakti olsun.Çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı.
Yağ,yumurta ve pudra şekerini mikserle iyice çırpıp,daha sonra karbonat ve sıvıyağı ilave edin.Unu yavaş yavaş yedirerek hamurunuzu yoğurmaya başlayın.Elinize yapışmayacak ama yumuşak kıvam kazandığı anda hamurunuz şekil vermeye hazır demektir.Tatlılarınıza istediğiniz şekli verip,üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve çok az yağladığınız tepsiye dizin. 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin
Fırından çıkardığınız anda soğumuş şerbeti tatlınızın üzerine dökün.Şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Herkes için mutlu ve sağlıklı bir hafta olsun........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder