Selanik Tatlısı

Bayrama yakışır bir Rumeli Tatlısı tarifi Hindistan Cevizli Selanik tatlısı.


Selanik Tatlısının Malzemeleri

4 adet yumurta,2 çay bardağı toz şeker, bir çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı Hindistan cevizi, bir çay bardağı galeta unu, bir su bardağı un, bir paket kabartma tozu, bir portakal kabuğu rendesi, 2 su bardağı süt, bir çay kaşığı toz şeker.

Selanik Tatlısının Yapılışı

Yumurta ve şekeri mikserde iyice çırpalım.Sonra çırpılan malzemeyi başka bir kaba alarak içine sıvı yağ,hindistan cevizi,galeta unu,kabartma tozu,portakal kabuğu rendesi ilave ederek tahta bir kaşıkla iyice karıştıralım. Ufak bir tepsiye yağlı kağıt yayalım ve üzerini yağlıyalım karıştırdığımız malzemeyi bunun üzerine dökerek 170 derece ısıdaki fırına verelim.

Üzeri kızarana kadar pişirilen tatlımıza fırından çıkar çıkmaz sıcak iken bir çay kaşığı şekerle karıştırdığımız soğuk sütü tatlının üstüne dökelim. Soğuyan tatlıyı üzerini süsleyip (çeşitli meyva şekerlemeleri veya fındık.ceviz, badem ile) dilimleyerek servis edelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler