Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı---

Malzemeleri--Bir adet ekmek Hamuru--2 yumurta--1 yemek kaşığı Yoğurt--Yarım kaşık sıvı yağ--Kızartma için sıvı yağ--Şerbeti için-- 2,5 bardak su--2,5 bardak toz şeker--bir çay kaşığı limon suyu. (bir tatlı kaşığı kabartma tozu)

Lokma Tatlısının yapılışı--

Ekmek hamuru bir kaba konup ortası havuz gibi açılır.İçine yumurta,yoğurt,kabartma tozu ve yarım kaşık sıvı yağ ilave edilerek yoğurulur.Hamur yumuşak bir kıvamda olmalıdır.Kızartma yağı bir kapta kızdırılır . Hamurdan bir avuç alınır ve sıkılarak ceviz büyüklüğünde lokmalar yapılarak yağda kızartılır.Her yanı kızaran hamurlar süzgece konarak yağları süzdürülür.

Bu tatlınında şerbeti önce hazırlanır ve soğutulur. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacaktır. Su ve şekerr kaynatılır indirmeye yakın limon suyu ilave edilerek şerbet hazırlanır.Kızaran Tatlılar soğuk şerbete atılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler