Resimde gördügünüz simidin tarifini ilk
http://lacocinadenilay.blogspot.com/
sitesinde gördügümden beri sikca yapiyorum.Daha önce onca simit tarifi denedim ama bunlar gibi olmamisti ama bunlar Türkiye'deki sokak simitlerini aratmiyorlar.Özellikle bizler gibi yurt disinda yasayanlar ve temizlige dikkat edenler icin ideal.Hepinize tavsiye ederim.Bu tarifi yayinlayan arkadasimiza tesekkür ediyorum.
Ben tarifin yazilisini siteden oldugu gibi yayinlamak istiyorum.
Malzemeler : Başlangıç mayası : 4 çay kaşığı kurumaya 1 çay kaşığı şeker 1/2 kap ılıktan sıcakça su 1/2 kap un Simit için gereken malzeme : 1.5 kap un ( yarım kabı kepekli olsun) 1/2 kap başlangıç mayası 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı şeker 2 çay kaşığı kurumaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1/2 kap su Bolca susam Pekmez Su Yapımı : Başlangıç mayası için gereken mayayı, şekeri ve suyu bir kapta karıştırıp, 10 dakika bekletelim. Kabarma eğilimi gösterince unu ekleyip çok az karıştıralım ve tam yarım saat bekletelim mayamızı. Simit için gereken malzemelerimizle yani un, tuz, sıvıyağ, başlangıç mayası, kuru maya, şeker ve suyla bir hamur yapalım. Bu hamur ele yapışan bir hamur olacak. Elimizi unlayarak hamuru güzelce yoğuralım. Hamur elle çekiştirilince uzayan bir hamur olacak. Sonra iç tabanını yağladığımız bir kabın içine hamuru koyalım ve hamurun üstünü de yağlayıp hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım. İlk yarım saat tamamlanınca hamurun gazını çıkarmak için hamuru zarf gibi katlayıp tekrar mayalandırmaya devam edelim. Mayalama işlemi bitince hamurdan her biri 40 gram ağırlığında bezeler yapalım. Yaklaşık 8 -9 tane çıkıyor. Sonra bu bezeleri unladığımız tezgahta rulo yapıp bekletelim yine bir yarım saat kadar. Mayalama işlemi sonunda fırınımızı 230 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Büyükçe bir kasenin içine 1.5 kap kadar su koyalım ve içine 2 yemek kaşığı pekmez atıp karıştıralım. Yine genişçe ve büyük bir kaba susam koyalım. İki tane fırın tepsisini yağlayalım ya da yağlı kağıt serelim. Fırınımızın içine metal bir kap koyup ısıtalım. Sonuncu mayalama işlemi bitince, bir ruloyu alıp, elimizle çekiştirerek uzatıp, iki ucundan bağlayıp simit şekli verelim ve bu simidi önce pekmezli suya sonra da susama bulayıp tepsiye koyalım. Bütün rulolara aynı işlemi yapıp bu arada yine biraz daha mayalanması için bekletelim. Bu arada fırına koyduğumuz kabı çıkarıp içine 10 tane buz atıp tekrar fırının alt tarafına kabı koyalım. Bu arada bir sprey şişesinin içine su koyalım. Fırın ısınınca tepsideki simitlere spreyle su sıkıp, doğru fırına sürelim. Yaklaşık 20 dakika da pişiyor. Dikkatli olun, simitler yanmasın. Sonra ikinci tepsiyi de koyun. Onlar da pişince temiz bir bezin içine simitleri koyup sarın. Soğuyunca yiyeceğiniz kadarını saklayın dolapta, yemeyeceğiniz kadarını da dondurucuya kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun!
http://lacocinadenilay.blogspot.com/
sitesinde gördügümden beri sikca yapiyorum.Daha önce onca simit tarifi denedim ama bunlar gibi olmamisti ama bunlar Türkiye'deki sokak simitlerini aratmiyorlar.Özellikle bizler gibi yurt disinda yasayanlar ve temizlige dikkat edenler icin ideal.Hepinize tavsiye ederim.Bu tarifi yayinlayan arkadasimiza tesekkür ediyorum.
Ben tarifin yazilisini siteden oldugu gibi yayinlamak istiyorum.
Malzemeler : Başlangıç mayası : 4 çay kaşığı kurumaya 1 çay kaşığı şeker 1/2 kap ılıktan sıcakça su 1/2 kap un Simit için gereken malzeme : 1.5 kap un ( yarım kabı kepekli olsun) 1/2 kap başlangıç mayası 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı şeker 2 çay kaşığı kurumaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1/2 kap su Bolca susam Pekmez Su Yapımı : Başlangıç mayası için gereken mayayı, şekeri ve suyu bir kapta karıştırıp, 10 dakika bekletelim. Kabarma eğilimi gösterince unu ekleyip çok az karıştıralım ve tam yarım saat bekletelim mayamızı. Simit için gereken malzemelerimizle yani un, tuz, sıvıyağ, başlangıç mayası, kuru maya, şeker ve suyla bir hamur yapalım. Bu hamur ele yapışan bir hamur olacak. Elimizi unlayarak hamuru güzelce yoğuralım. Hamur elle çekiştirilince uzayan bir hamur olacak. Sonra iç tabanını yağladığımız bir kabın içine hamuru koyalım ve hamurun üstünü de yağlayıp hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım. İlk yarım saat tamamlanınca hamurun gazını çıkarmak için hamuru zarf gibi katlayıp tekrar mayalandırmaya devam edelim. Mayalama işlemi bitince hamurdan her biri 40 gram ağırlığında bezeler yapalım. Yaklaşık 8 -9 tane çıkıyor. Sonra bu bezeleri unladığımız tezgahta rulo yapıp bekletelim yine bir yarım saat kadar. Mayalama işlemi sonunda fırınımızı 230 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Büyükçe bir kasenin içine 1.5 kap kadar su koyalım ve içine 2 yemek kaşığı pekmez atıp karıştıralım. Yine genişçe ve büyük bir kaba susam koyalım. İki tane fırın tepsisini yağlayalım ya da yağlı kağıt serelim. Fırınımızın içine metal bir kap koyup ısıtalım. Sonuncu mayalama işlemi bitince, bir ruloyu alıp, elimizle çekiştirerek uzatıp, iki ucundan bağlayıp simit şekli verelim ve bu simidi önce pekmezli suya sonra da susama bulayıp tepsiye koyalım. Bütün rulolara aynı işlemi yapıp bu arada yine biraz daha mayalanması için bekletelim. Bu arada fırına koyduğumuz kabı çıkarıp içine 10 tane buz atıp tekrar fırının alt tarafına kabı koyalım. Bu arada bir sprey şişesinin içine su koyalım. Fırın ısınınca tepsideki simitlere spreyle su sıkıp, doğru fırına sürelim. Yaklaşık 20 dakika da pişiyor. Dikkatli olun, simitler yanmasın. Sonra ikinci tepsiyi de koyun. Onlar da pişince temiz bir bezin içine simitleri koyup sarın. Soğuyunca yiyeceğiniz kadarını saklayın dolapta, yemeyeceğiniz kadarını da dondurucuya kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder