Sonunda Yaptım:) Şantili poğaça :)



Merhabalar:)
Sevgili blog ablalarım, kardeşlerim ve arkadaşlarımı fazlasıyla ihmal ettiği belirtmiştim ama telafi ettim sanırım:)
Zira aldığım güzel cevaplar beni ziyadesi ile sevindirdi:)
Hepinizin bildiği çılgın bir akım var bloglarda, hani bir zamanlar pudingli keklere, patlıcanlı tariflere olduğu gibi:)
Krem şantili poğaça:)
Ben tarifi sevgili Birgül Ablam' dan aldım çünkü ilk kendisinde gördüm:) Çok merak ettim, çok acaba da kaldım ama sonunda yaptımmm:)) Yağ oranı biraz fazla ama tadı çok güzelmiş:) Ben tatmadım şahsen ev ahalisinin yorumu bu:) Malumunuz yaz ayları yanaştı kapıda, toparlanmak şart:)
Ev ahalisinin kahvaltıdaki sırıtan surat ifadesine bakılırsa çok beğenilen bu poğaçayı sizlere iftiharla takdim ediyorum :)


Malzemeler:
1 paket toz kremşanti
250 gr. zeytinyağlı magarin
1 çorba kaşığı kuru maya
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı süt
Tuz
5,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzemesi için:
1 kase tulum peyniri
1 tutam maydonoz
Üzerine: haşhaş tohumu
Yapılışı:
Margarin, krem şanti ve yumurta bir kap içerisinde birbirine iyice karıştırılır..Süt ve kuru maya eklenip yoğurmaya devam edilir.Elenmiş un ve kabartma tozu da eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Elde edilen hamur üzerine nemli bir bez örtülerek bir saat kadar dinlendirilir ve bir satin sonunda tekrar yoğrulur..
Tulum peynirinin içerisine maydonozlar incecik kıyılarak bir kenarda bekletilir.
Dinlenen hamur bezelere ayrılıp, her beze el yordamı ile açılıp içerisine peynirli iç konulduktan sonra yarım ay şeklinde kapatılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır..
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp, haşhaş tohumu serpilerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir..


Afiyet bal şeker olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler