Sütlü Ispanaklı Börek



Sütlü Ispanaklı Börek


Malzemeler 300 gr. Ispanak—1 adet soğan—2 adet yufka—1/4 çay bardağı sıvı yağ—1,5 su bardağı süt—bir çay bardağı rendelenmiş peynir.

Sütlü Ispanaklı Börek Tarifi :Ispanakları iyice ayıklayıp yıkayalım,elimizle sıkarak fazla suyunu süzdürelim,bir tavaya sıvı yağımızı koyarak kızdıralım içine ince ince doğradığımız soğanları ilave ederek pembeleştirelim.Sonra Ispanağı,tuzu, pul biberi kavurduğumuz soğana katarak 3-4 dakika daha kavuralım ve ateşten alalım.Malzememiz soğuyunca içine peynir rendemizi ilave edip bekletelim.

Yufkanın birisini tezgaha yayalım her tarafını sıvı yağ ile yağlıyalım ve bohça şeklinde katlıyarak yağlanmış kare biçiminde bir tepsiye koyalım.İkinci yufkayada aynı işlemi yaparak diğer yufkanın üzerine yerleştirelim.Üzerini yağlıyarak 200 derece ısılı fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.Fırından alalım üzerine 1,5 bardak soğuk sütü gezdirelim ve tekrar ılık fırına koyup 5 dakika bekleyelim.( Fırın kapatılmıştır,içinde kalan ısı yeterlidir)yufkamızın bir kenarına ıspanaklı malzemeden koyarak rulo şeklinde saralım ve dilimleyerek kesip ılık olarak servis edelim.Afiyet olsun.

(Bu böreğin iç harcı için istenilen malzemeyi kullanabilirsiniz.)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler