Sütlü Patatesli Börek
Malzemeleri--2 su bardağı süt--5 adet orta boy Patates--3 yufka--3 çorba kaşığı Tereyağ--1 yumurta sarısı---tuz,karabiber,kimyon,pulbiber-- yarım su bardağı kaşar rendesi.
Sütlü Patatesli Börek Tarifi
Bir kabın içerisine sütümüzü koyalım ve kaynamaya bırakalım.5 adet patatesi rendeleyip kaynıyan sütün içine ilave ederek bir iki taşım kaynatalım daha sonra tuz,karabiber,pulbiber ,kimyon ,yumurta sarısını,tereyağını
ve kaşar rendesinide ilave ederek muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim.
Yufkamızı mutfak tezgahına serip yaptığımız karışımdan üzerine sürelim diğer yufkayıda onun üzerine yayıp tekrar sütlü karışımdan sürelim üçüncü yufkayıda en üste serip kalan sütlü karışımdan sürerek rulo şeklinde sıkıca saralım.Sardığımız ruloyu ortadan iki eşit parçaya bölüp buzdolabında yarım saat bekletelim. Hafifçe yağladığımız fırın tepsisine yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine isteğe göre yumurta sarısı sürerek veya sürmeden fırına verip orta ısıda üstü kızarana dek pişirelim. sıcak olarak servis edelim .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder