Peynirli Çatal

Hanımlar çay saatleriniz veya çocuğunuzun beslenme çantasına koyabileceğiniz Peynirli Çatalın tarifini vericeğim. Açma, simit,,çatal.poğaça çay saatlerimizin veya dışarıda açlığımızı bastırmak için tercih ettiğimiz unlu yiyeceklerimizdendir.Bir simidi veya açmayı ,çatalı bilmeyen veya tatmayan yok gibidir.Düşünün güzel bir havada vapurda çayınızla birlikte yediğiniz simidin veya çatalın tadı unutulurmu.Hele vapurun dışında oturduysanız ve Martıların güzel çığlıklarını dinliyorsanız deymeyin keyfinize . Bunu mutlaka yapın.

Peynirli Çatal---

Malzemeler--Oda sıcaklığında yumuşamış 100 gr.margarin--1 yumurta--100 gr.yoğurt--yarım su bardağı ay çiçek yağı--yarım çay bardağı toz şeker--2 çorba kaşığı sirke--1 tatlı kaşığı mahlep--1 tatlı kaşığı kabartma tozu--1 su bardağı kaşar peyniri rendesi--aldığı kadar un--bir çay kaşığı tuz.

Yapılışı-- Unu eleyip ortasını havuz gibi açalım,içine margarini,yoğurt,sıvıyağ,şekeri koyarak iyice karıştıralım.Bir iki dakika karıştırıp içine Sirke,mahlep,kaşar rendesi,tuz, ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlanır.( unun tam miktarı belli değil önce 2 su bardağı un ile başlayıp gerektikçe azar azar un ilavesiyle hamuru kıvamına getirirsiniz.)

Yaptığımız hamurdan 10 cm. uzunluğunda şeritler yapıp 2 şer tanesini uçlarından birleştirelim.Üzerlerine yumurta sürüp çörek otu ve susam serperek üstüne çatalla şekil verip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirelim. ( bütün hamurdan önce 10 cm. lik şeritler hazırlayıp birleştirme işlemini yapalım.)afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler