SÜTLÜ,TAM BUĞDAY UNLU SİNİ EKMEĞİ

 
FERİHA

FERİHA
 


 




MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,HERKESE SELAMLAR SEVGİLER
Harika bir ekmeğim var sırada
evde yapılan ekmekler tertemiz, misler gibi oluyor,her ne kadar hamurunu elimle değil :(  makine ile yoğursam da yine de sonuçtan mutlu oluyorum :)
malzemelerim:
2 su bardağı tam buğday unu (ekmek makinasının ölçü kabı da  aynı ),
1 su bardağı beyaz un,
300 ml oda sıcaklığında süt,
1 tatlı kaşığı silme  toz kuru maya( instant değil ),
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı bal,
1 yemek kaş zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz
alabildiğince sevgi :)
ekmek makinasına önce sıvı sonra kuru malzemeler konur,istenen program seçilir,ben hamur programını seçtim,kısa sürede hamur hazır hale geliyor,
tezgaha alınan hamur hafifçe unla yuvarlanıp pişirilecek tepsiye ( yağ değil) un serpilerek hamur yerleştirilir,tepsi mayası alması için bekletilir,
2 katına çıkan ekmek hamuru 200 c fırında pişirilir
NOT: ekmeğin yumuşak olması için fırına içi su dolu ısıya dayanıklı küçük bir bir kap konur
 
** İLK İKİ RESMİ BÜYÜTEBİLDİĞİM HALDE DİĞERLERİNİ BÜYÜTEMEDİM :(
BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR MI ??
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler