MİKRODALGA FIRINDA DAMLA ÇİKOLATALI ISLAK KEK

FERİHA

FERİHA

MİKRODALGA FIRINDA DAMLA ÇİKOLATALI ISLAK KEK
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvıyağ(fındık yağı),
3 yemek kaşığı kakao,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
aldığı kadar un,
1 çay bardağı damla çikolata
enfes kekimizin hazırlaması 5 dakika, pişmesi 9 dakika yemesi ise  mmmm.....
yumurta ve şeker çırpılır(el çırpıcısı ile ),
damla çikolata,un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler de konur,
 ölçü olarak kullanılan  su bardağına ayrılır,
kalan kısmına un,kabartma tozu,vanilya konur,sıvı yağla yağlanan cam fırın kabına dökülür,
damla çikolatalar en üste yayılır,
 ve 700 c fırında 9- dakika pişirilir
pişip pişmediği kürdanla kontrol edilip tepsi fırından çıkarlır,
üstüne ayrılan sosu dökülür,
soğuması beklenir tabi beklenebilirse :)
(yuvarlak 25 cm çapında cam fırın kabı kullandım)
pişme süresi:700 c de 9 dk
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler