Sevgili ablaları,teyzeleri:)))) bugün sizlere gözden kaçan, kimselerin göremediği:( tarçınlı bisküvilerimi arşivden gün yüzüne çıkarıp beğenilerinize sunuyorum,bakalım beğenecekmisiniz???
yine doğaçlama bir tarifim ama ev yapımı bir bisküvi:))) lezzetli temiz daha ne olsun değil mi??
125 gr tereyağı,
2 kahve fincanı pudra şekeri,
1 adet yumurta,
1 paket vanilya,
5-6 fincan un(yumurtanın ve fincanın büyüklüğüne göre un miktarı ayarlanır)
Kabartma tozu yok
Oda sıcaklığındaki tereyağı elle ya da bıçakla doğranarak pudra şekeri ile karıştırılır,
yumurta ve vanilya daha sonra da un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır ve yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
2—3 mm kalınlığında açılan hamurdan kalıpla bisküviler çıkarılır,
önceden ısıtılan 160 c fırında fazla kızartmadan pişirilir,üstüne pudra şekeri ve tarçın elenerek serpilir
Güzel bir çay demlenir,muhabbetle,afiyetle yenir :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder